От Фейсбук профила на актьора Владимир КарамазовГледах едно интервю вчера 

...
От Фейсбук профила на актьора Владимир КарамазовГледах едно интервю вчера 
Коментари Харесай

Карамазов за вчерашното интервю на Минеков: Май все още съм с високо кръвно

От Facebook профила на артиста Владимир Карамазов

Гледах едно изявление вчера  и май към момента съм с високо кръвно. За следващ път се увещавам, че Мария Цънцарова е извънредно съответен публицист. И за следващ път надълбоко се срамя от министър на Културата. „ Срамувам “ в действителност е нищо, по отношение на това което в действителност мисля за този Минеков. Един човек, който желае да бъде важен и който изкуствено поддържа една вътрешна препирня и се пробва да я направи публичен скандал.

И която препирня напълно скоро ще се реши. Защото на нито един фен не му пука, кой тъкмо е в администрацията на театъра. Зрителите ги интересува репертоара, актьорите, драматургията, режисьорите. И е пъклен жалко да занимаваме публиката ни с това. А изявлението му преди няколко дни за заплатите на актьорите... Бездънно дъно.

Сигурно някой му беше споделил, че се излага и в изявлението обърна палачинката. Актьорите са тези, които заслужават да водят един естествен живот. Те заслужават най-вече да имат заплата от 6800 лева Вчера една млада актриса от различен спектакъл ми сподели, че се усеща унизително, когато получава фиша от заплатата си и там вижда сумата от 780 лева Това обикновено ли е господин Министър? И кое е по значимото?

Актьорите на първия спектакъл в България да се усещат за първи път оценени финансово, да живеят по-добре и да могат да си гледат фамилиите или че в театъра е назначен човек, който има неугодно за някой хора минало. Не се приказва за всички други положителни неща, които се случват сега в Народния спектакъл. Всичко което излезе от устата на Минеков в това изявление беше надменно и неуместно. Несвързано и неаргументирано. Добре че е длъжностен. Надявам се в никакъв случай повече да не го видя този човек. 

Пиша това като непряк наблюдаващ. Нито съм на щат в Народния спектакъл, нито някой ме е подкупил със заплата. Имам две постановки в него и съм свободен артист. Нито ще играя в Народния, нито имам такива проекти. Но аз, за разлика от този Минеков знам доста добре какво се случва, какво е актьорите да мизерстват. И какво е да пристигна един човек, да оправи тази неправда, както никой преди него не пожела да поправи.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР